Bejelentkezés
Regisztráció

Elküldtük az új fiókjelszó létrehozására vonatkozó utasításokat a megadott címre. Ha új jelszót választott, azt itt is meg tudja majd adni.

Email


Jelszó

Kérjük, add meg a hiányzó adatokat.
A megadott e-mail cím rossz formátumban lett megadva. Ellenőrizd és add meg újra.
A bejelentkezés sajnos sikeretelen. A jelszó helytelen. Amennyiben elfejeltetted, kattints az alul található opcióra.


Vagy jelentkezz be:
facebook
Elfelejtett jelszó?

Ha még nincs fiókod, regisztrálj.
Email *

Keresztnév *

Vezetéknév *

Jelszó *
mutass mindent

Kérjük, add meg a hiányzó adatokat.
A megadott e-mail cím rossz formátumban lett megadva. Ellenőrizd és add meg újra.
Ez az e-mail már regisztrálva van
Rendszerünk azt hiszi, hogy robot vagy. Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot, és együtt megoldjuk.
A regisztráció sikertelen. Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot, és együtt megoldjuk.
A jelszó elküldése az e-mail címre


Szeretne egy e-mailt küldeni egy
linkkel a jelszó megváltoztatásához?


Email

Kérjük, add meg a hiányzó adatokat.
A megadott e-mail cím rossz formátumban lett megadva. Ellenőrizd és add meg újra.
Rendszerünk azt hiszi, hogy robot vagy. Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot, és együtt megoldjuk.
Az Ön által megadott e-mail cím nincs regisztrálva nálunk
Ablak bezárása
Kézbesítési költség már 800 Ft-tól

Írj legalább három betűt, hogy legyen mit keresnünk ;)

Árucikkek

Kategóriák-témák szerint

Nyomat találatok

Áru találatok

Nem találtunk a megadott kritériumoknak megfelelő terméket. Próbáld egy kicsit másként...

Öltözködés stílusosan: öltözködési tippek

szerző: Bastard.hu | kelt: 04.02.2021 | olvasva: 6097x | hozzászólások: 0 | Tovább a cikkre

Ahogy a mondás tartja: nem a ruha teszi az embert. Ez csupán féligazság, hiszen nem teljesen érdektelen, hogy miben jelenünk meg mások előtt. Ha nem is az öltözködés alapján ítélnek meg minket, attól még mindenképp befolyással van a rólunk alkotott véleményre. Amennyiben úgy döntünk, hogy megújítanánk ruhatárunkat, gyakran elbizonytalanodunk, hogy milyen stílus is illene hozzánk. Nem is csoda, miután számtalan irányzatból válogathatunk. Mielőtt belevágnánk, érdemes átgondolni néhány dolgot, amivel leszűkíthetjük a listát: öltözködés tippek bejegyzésünkben.

Öltözködés: stílusok

Ha az öltözködési stílusok különböző variációit tekintjük, a folyamatosan megjelenő új divattrendek mellett mindig akadnak időtálló, évek után újra visszatérő irányzatok is. Variálhatjuk is a különböző öltözködési stílusokat, ám ezzel vigyázzunk: ha melléfogunk, megvan az esélye, hogy az ellenkező hatást érjük el és nevetségesen nézünk majd ki. Mielőtt a különböző irányzatok összeválogatásába belevágnánk, előtte érdemes tisztázni az egyes stílusokat önállóan. Mik a szóban forgó öltözködésforma jellemzői, kik számára ideális, és kiknek ajánlott inkább kerülni?

Klasszikus stílusú öltözködés

A klasszikus trend elsődleges célkitűzése a letisztultság, az elegancia, mindez minőségi köntösben. Ez a fajta öltözködési stílus nem követi igazán az aktuális divatot, kevésbé hivalkodó, szimpla, egyszerű fazon és természetesség jellemzi. Ami a kiegészítőket illeti, hasonló visszafogottság mondható el róluk, mint a klasszikus ruhadarabokról: egyszerű, ám elegáns.

klasszikus stílusú öltözködés

Kik számára ideális?

Különösen azoknak remek választás, akiknek összeszedettséget, kiegyensúlyozottságot és bizalmat kell kifelé sugározniuk. Politikusoknak, orvosoknak, ügyvédeknek, pénzügyi szakembereknek, másszóval hivatali, irodai vagy ügyfelekkel, páciensekkel sokat érintkező dolgozóknak elfogadott megjelenést és klasszikus eleganciát kölcsönöz.

Kik kerüljék inkább a klasszikus stílust?

Semmiképp nem ajánlott művészibb beállítottságú, vagy kényelmes öltözetet igénylő tevékenységeket végző embereknek. Számukra nemcsak kicsit unalmas és merev a klasszikus öltözködés, hanem kevésbé praktikus is.

Romantikus öltözködési stílus

A romantikus irányzat remek azok számára, akik szeretnek figyelni a részletekre, emellett érzékenységet, kifinomultságot akarnak mutatni a külvilág felé. Sok kiegészítő jellemzi ezt a stílust: bátran alkalmazhatunk a romantikus öltözködés keretén belül sálat, kendőt, ékszereket. A romantikus ruhák anyagukat tekintve inkább lágyak.

romantikus öltözködési stílus

Kiknek előnyös a romantikus stílus?

Akik sokat foglalkoznak kisgyermekekkel, kreatívabb munkakörben tevékenykedők, művészek, nekik ajánlott elsősorban ez a ruházati trend.

Kiknek nem előnyös?

Azok számára, akiknek a klasszikus stílus – hivatásukból kiindulva – megfelelő volt, őket ez az irányzat egy kicsit bohókásnak, szétszórtnak tűnteti fel. Egy sebész, vagy egy jogász számára nem ideális, ha a betegnek vagy kliensnek az jön át a szakember öltözködéséből, hogy a fellegekben jár, nem pedig két lábbal a földön.

Sportos öltözködés

Egy kényelmes, laza pulóver, farmer és tornacipő tökéletes bármilyen szabadidős tevékenységhez, legyen szó kirándulásról, vagy csak leszaladni a boltba valamiért.

sportos öltözködés

Kiknek ajánlott?

Ebben a stílusban az a legszebb, hogy – bár elsősorban a kényelmet preferáló, sportosabb életvitelt folytatóknak ideális –, bárki hordhatja. Egy mérnök, esetleg kutató is inkább a kényelmet részesíti előnyben egy túra vagy egy mozi közben, mint a zakót és nyakkendőt.

Kik kerüljék?

Ennél az irányzatnál a kulcsszó inkább az alkalmon van, mintsem a ruhadarabokon. A farmer, sportcipő és póló mindenki számára egyszerű és kényelmes megjelenést kölcsönöz, ám nem mindenhol megengedett ez a viselet. A komoly, határozott fellépést megkívánó munkák esetében nem engedhetjük meg a lezserséget.

Drámai stílusú öltözködés

A drámai divatirányzat főleg a nőknél jellemző, mivel bátor, merész és feltűnő színek, már szinte túlméretezett minták és hivalkodó kiegészítők a megszokottak. Egy hatalmas nyaklánc vagy egy nagyobb, drágább óra esetleg fülbevaló biztosan drámai hatást és feltűnést kelt, és ez is a cél.

drámai stílusú öltözködés

Mely nők számára ajánlatos viselet?

Ahogy a romantikus irányzatnál, úgy a drámai stílus is inkább a művészibb, kreatívabb életvitelt folytató hölgyek számára remek választás. Szimbolizálja a sikert, a gazdagságot, így nyugodtan viselhetik akár üzletasszonyok is, akiknek magabiztosságot kölcsönöz a drámai öltözködés.

Kiknek rossz döntés?

Akik munkájukból adódóan empátiát és segítőkészséget kell sugározniuk, azok lehetőleg kerüljék a drámai stílust, mivel felfuvalkodottságot és fölényességet tükröz számukra. Egy belgyógyász vagy pszichológus számára nagyon előnytelenül tud mutatni a hivalkodó ruhatár.

Lázadó öltözködési stílus

lázadó öltözködési stílus

Talán nem is kell mondani, hogy a lázadó stílus inkább a fiatalok körében igen elterjedt és kedvelt. Az esetek nagy részében egy életérzéshez, vagy egy zenei irányzathoz köthető a rebellis ruhatár. Jellemzőek a feliratos és vicces pólók, vibráló színek, nagyon szűk – vagy pont ellenkezőleg, bő és buggyos – nadrágok.

Elnyomásellenességet vagy megbotránkoztatást keltő motívumok jellemzik, mint például koponyák, nonkonformista szimbólumok. Piercing, tetoválások és a megszokottól eltérő hajviselet sem ritka „kiegészítőként” a lázadó stílusnál.

Érdekesnek találtad bejegyzésünket? Akkor olvasd el és merítsd ötleteket a legközelebbi alkalomra szerelmes ajándék férfiaknak cikkünkből is!





Hozzászólások a témához.

• Kukkants bele a gyakori kérdések fejezetbe is.

Név:  

Várom a Bastard.hu válaszát
Figyelmeztessen a válaszra e-mailben: